De stekjeshoek wordt een nieuwe schuur...


Na veel wikken en wegen werd er besloten de stekjeshoek op te offeren voor een mooie in stijlpassende schuur tot veel verschikte reacties van velen.

‘Jullie stoppen toch niet met de verkoop van plantjes’ deze reactie was bijna wekelijks maar om iedereen gerust te stellen – ‘Nee, alleen wordt het anders nu’.

Voordat aan de bouw gestart kon worden was er veel uitzoek werk nodig, moest er een tekening gemaakt worden en alles waar de schuur zou komen op de schop.

Door de loop der jaren was alles gericht op de kweek en verkoop van plantjes, stonden er bakken met planten, struiken en bomen in de weg.

Halverwege de zomer van 2021 kwam het geheel opgang, struiken werden weggehaald en bepaalde planten werden al ‘besproken’ voor in het najaar te verplanten.

Normaal wordt er met een bulldozer alles met de grond gelijk gemaakt maar daar moet je niet mee aankomen bij een tuinliefhebber, dat zijn ‘lastige mensen’ want elk plantje is ‘heilig’.

Doordat de verkoop in het plantenkraampje zo goed liep werden er nog steeds nieuwe planten opgekweekt en die moesten een nieuwe plaats krijgen…

De nieuwe tijdelijk plaats werd het terras aan de zijkant tegenover de vijver en brug.

Op één dag tijd werden alle plantenkratten verhuist naar de nieuwe plaats… en toen ging het pas echt snel.

Het stuk werd steeds kaler en kaler, de tegels weg, anti-worteldoek, tuinschermen enz… het werd een grote kale zandvlakte.

Hoe groot de schuur nu zou worden, werd nu pas echt zichtbaar bij het uitzetten ervan.

In september brak het moment aan van de bouw, het uitgraven van de fundering, storten van het beton,…

Na enkele weken was de bouw met succes afgerond en de binnen-afwerking kon beginnen. ( geen klusje van een week maar van een paar maanden ).

Langzaam maar zeker krijgt het geheel zijn vorm, mede door de passende tuinverlichting, aanleg van het rijpad en de nieuwe stekjeshoek…

Het resultaat een prachtige schuur waar we trots op zijn en veel plezier van gaan hebben.De 'oude stekjeshoek' met op de achtergrond papavers.

Het metselen van het 60cm hoge muurtje.

Alles leeg: klaar voor de bouw !

De houtendelen worden vakkundig geplaatst.

Voortgang van de fundering, de basis van alles.

Een toen.....een bijna volledige staande schuur !

Het resultaat mag er zeker zijn ...