Een thuis voor insecten, bijen en dieren...

We weten allemaal dat groen en rust steeds zeldzamer wordt van de dag, ook veel insecten en bijen hebben het nog nooit zo moeilijk gehad. Als tuinliefhebben kan je zelf ook je steentje bijdragen door gif te vermijden en je beplanting aan te passen. Bijen en vlinder worden steeds zeldzamer en door je tuin aantrekkelijk te maken voor hun word je zelf ook vrolijker. Zorg voor waardplanten, bijenplanten en vlinderplanten in je tuin. Vaak zijn het voor veel mensen 'simpele planten' maar wie zegt dat eenvoud niet mooi kan zijn ? Laat ook eens gerust wat uitgebloeide bloemen staan, een afgevallen blad moet niet perse opgeruimd worden en zaaddozen zijn ook mooi !

Nu staat onze tuin niet vol met 'onkruid' maar we tuinieren hier met de losse hand, waarom morgen sommige planten niet met elkaar verweven ?

Onder een hoopje bladeren zitten vaak nuttige insecten, zoeken vogels naar wormen e.d. Laat de natuurlijk gewoon een beetje z'n gang gaan. Je zal zien dat speciale vlinders, insecten en bijen je tuin komen bezoeken èn dat is toch boeiend of niet ?

Haal die vreselijke tegels uit de tuin en maak er een klein paradijsje van, het maakt niet uit of de ze groot of klein want alle beetjes helpen. Een tuint is goed voor de natuur en jezelf !

De grote aardhommel : altijd druk bezig !.

Een Atalanta op de befaamde 'Vlinderstruik'.

De eekhoorn: onze walnotendief.

De kleine ijsvogel: onze goudvisseneter.

Een van de vele tuinvogels in onze tuin.

De Keizersmantel, ook een jaarlijkse bezoeker.

Heerlijk genieten van alle geuren en kleuren...